onsdag 14 september 2011

Med siktet inställt på Västra Götaland…

Dagarna går, på jobbet är det full rulle och kvällarna med utspisning och barnens olika träningar gör att tidenrusar. Ändå mitt i allt vardagssurr så kommer tankarna osökt och regelbundet in på helgens kommande äventyr – Fiske i Baltak och Hökensås. På cykeln till jobbet, mitt i mötet, framför tv:n eller vid kaffeautomaten. Tankarna finns alltid där…

Överst smågodis som myggpuppevarianten "Strömhultflugan" och även den i en självlysande version. Nedanför myggpupporna det tyngre kavalleriet i form av tjecknymfer...
Sitter och binder smågodis till Tidans djuphålor, ombesörjer fluglinan sedan senaste äventyret i Strömhult, nya tafsar införskaffas och arsenalen förstärks med ny floucarbon. Kanske blir det torrflugefiske i strömmarna? Flicksländor, myggpuppor och tjecknymfer ska med. Tidans strömmar ser fina ut ur Johan Klingbergs perspektiv.


Cormoran ULX 8 ft, Cardinal med nypåspolad Fireline Tracer Braid och 10 grams dupp, Toby, Salamander och Lottospinnaren. Finfina gerjor det här även för en flugfiskare.

På lördagen har vi en egen sjö med särskilt isatt fisk, så på UL-rullen spolas ny flätlina på. De små skeddragen modell Toby och Salamander putsas upp och kläs i ny vass krok, spinnare och vobblers läggs i asken. Duppar i 10-grams storlek packas ned (för fiske på långdistans). Åttafotaren till UL-spö ser fräscht ut och kommer förhoppningsvis att få jobba ordentligt. Kan bli skönt att varva flugfisket med lite mer socialt och avslappnat spinnfiske, resten av gänget kommer att meta och spinnfiska i sjön så att asocialt smyga iväg och puppmeta kan göras de andra passen.

Ja det är väl bara timmar kvar nu....

2 kommentarer:

the Hagström sa...

Fan vad du åker!

PS bra funktion med notiser om när du postar nya inlägg :-) Då är man med även om det går tid mellan gångerna.

Jonas sa...

the hagström: Gädda på fluga? Mörkö i helgen? ring mig vetja