måndag 6 juli 2015

Högsommarvärme i Norrbyströmmen

Det är 30 grader varmt idag med, en vecka med fantastisk sommarvärme har högtrycket som är parkerat över Sverige givit oss. Vi åker i bil till Norrbyströmmens bågar, en helg i juli, kanske kan torrflugefisket vara sådär fantastiskt och visst borde det bli grymt under den varma sommarnattens skymningstimmar?
Inbäddad i sommargrönska slingrar den sig fram - Norrbyströmmen

Norrbyströmmen ligger inbäddad i grönska, det är vackert - jag har inte besökt ån sommartid tidigare utan bara karga höst och vintervår dagar. Det här är något helt annat men det är sig ändå likt med den sightfishingmöjlighet som ån erbjuder. Vi ser fisken vi kastar på och ja den ser oss om vi inte är försiktiga, en del av tjusningen.
Regnbågarna är i fin kondition och extremt starka i det sommarvarma vattnet.

Fisket är ömsom svårt och ömsom lätt i Norrbyströmmen, denna gång är det det förra. Vi fiskar med långa tunna tafsar och det är inte förrän mikroflugorna i storlek 18 med tafsar på 5X plockas fram som det roliga fisket börjar. Det ska vara svårt men inte hopplöst brukar jag tänka.

Det vakar lätt och frekvent, små nattsländor kläcker.

Liten F-fly i krokstorlek 18 binder jag med hjälp av peangen.
Mitt i natten är fisket högintensivt och det vakar och plaskar överallt.
Det blir ett bra pass, en flykt från vardagen med flugspöt utan att bege sig till Norrlandstjärnar. Ett femtontal regnbågar summerar vi dagsverket till. Tropisk värme, mikroflugor och tunna tafsar. Fiske i shorts och t-shirt. Högsommar!

Inga kommentarer: