lördag 10 april 2010

Roine drillar i city

knappt hemkommen från påskfirande i Härjedalen med rödingsmak så dimper det ned sms och mms, mms är alltid roligare när man ser en broder som doppat flytringen i Strömmen med vinterståndare som resultat...


Ja det här är alla fakta jag har just nu, Roine lägger ut texten:

”Jonas hade berättat om en dansk havsöringsfilm med undervattenskameror som visade hur många havsöringar som helst som vilka ratade drag och flugor som helst under en hel dag för att plötsligt bara nappa. "Öringarna hade funnits där hela tiden och de fick en chock när de kollade på filmen; fullt av öringar" Bilderna av det kluckade i takt med vågorna och planen var klar: Det finns öringar här!


Fiska så länge du har känsel i vänsterfoten (vadarstöveln läckte in vatten), upp och ner längs med kanten i skeppsholmsviken. Foten klarade sig bra och efter ett par timmars fiske la jag ett kast 7-8 meter från land med en chockröd räkimitation, lät den sjunka något och fiskade sedan hem, plötsligt blev det stopp och nästan omedelbart gick fisken upp i ytan och gjorde en virvel. Efter det följde nerviga 10 minuter med en fisk som gick och spände i djupet, till slut tröttnade den och en annan flugfiskare kunde hjälpa mig med att fotografera.

En vinterståndare på väg att äta upp sig, uppskattningsvis någonstans mellan 3,5-4 kg, den simmade iväg fint och i samma veva var förlusten dagen före mellan AIK - Leksands IF 2 - 3 som bortblåst!”


Skön beskrivning Roine, måste lägga till att AIK också klarade sitt uppdrag och numer är tillbaka i Elitserien! Yes we are Black!
Grattis!

2 kommentarer:

hagström sa...

såg på fks att den vägde 3-4 kg, fin firre där. Sugen på att lägga ringen i stan...

Roine sa...

Ja, AIK är tillbaka! Tack vare Växjö, som tillsammans med Almtuna omgången innan spelade bort Rögle och Leksand, och igen Växjö som höll på att ordna en kollektiv hjärtkollaps på Hovet genom att nästan spela bort AIK från elitserien. Hockey lika spännande som fiske?/Roine