torsdag 2 oktober 2008

TFF resan 2008:3 Djurforsen





"Varning för tjuren!"
Söndagsmorgonen är inte lika tidig som gårdagen. En stabil grötfrukost imundigas innan slutpackning och städning tar vid. Målet är att fiska ett antal timmar i Djurforsen innan hemresan. Djurforsen är en så kallad "no kill" sträcka och menas därför vara av ekologiskt fiske.
Det är bara det att man måste vandra i en tjurhage innan man når forsen, se skyltarna...
Trötta i benen, helt övertygade om att bönderna har bänkat sig med kaffe för ett stund skrattande åt "100 meter stockholmare" gör att inträdet i hagen är försiktigt, minst sagt. Men det är lugnt - inga tjurar visar sig och vi börjar fiska i det fina men blåsiga vädret. Djurforsen är en helt underbar sträcka med tunga strömmar som känns mycket fiskligt. Johan och Tomas är nöjda med resan, det märks för de fiskar inte så ihärdigt som jag sett dem göra dagarna innan.
Roine som har hållt inne med leveranserna lyckas bra denna dag. I en av de tunga strömmarna drar han upp en oerhört vacker regnbåge som måste ha gått fri för många år sedan.


Vi andra känner ingenting eller, ja jag metar upp två decimeterlånga harrar i ett bakvatten, ja bara för att FÅ något denna dag. Vi är ändå väldigt nöjda allihopa. Även om frysboxarna åkte hem tomma.

Tomas är numer omvänd och gillar fiske efter regnbåge! Roine är ödmjuk och kollar verkligen så att han inte glömt något innan han tar sig någonstans! Johan kommer att fortsätta ta med sig frysboxar och undertecknad... ja hur många frysboxar kan jag köpa loss av Johans pappa... :-)
En sak är säker, det är inte den sista resan TFF gör tillsammans - Det är tiden vid vattnet som räknas!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hundra meter stockholmare... hehe

Anonym sa...

Var det svårfiskat? Kanske för att det är höst, har funderat många gånger på att prova i Djurforsen men det har inte blivit av än. Lätt att hitta dit?