torsdag 2 oktober 2008

TFF resan 2008:2 En dag i Borrsjöån


"450 spänn för att fiska i ett vassdike!"
Lördag morgon, 0500 ringer väckarklockan, frukostmackorna är bredda och vi lastar oss in i bilen för att ta oss de åtta milen till Lumsheden och Catch & Release fisket i Borrsjöån. Vi är framme en och en halv timme senare och tacklar upp vid den nedre parkeringen omgärdade av mygg (såhärs års). Förmiddagens fiske är en succé för Tomas som landar två öringar och en regnbåge på en liten puppa fiskandes i en och samma pool hela tiden. Vi andra rör oss uppåt i systemet men är besvikna på att det mest liknar ett vassdike då det inte strömmar särdeles mycket. Undertecknads humör är klart bristande under den fantastiska korvlunch vi intar i vindskyddet på den övre sträckan. Det är just då inte höga odds på att någon av oss kommer att rekommendera Borrsjöån för någon annan. Tomas regnbåge var dessutom fenskadad vilket inte hör hemma i ett vatten med den reklamen.





Efter lunch fiskar vi av diket intill grillplatsen och omgående fångar jag en öring som uppskattas väga mellan 1.3-1.4 kg på en nattsländepuppa.

























Jag har knappt landat den förrän Johan hojtar och drillar upp en öring på närmare 1.1 kg. Vilka fina fiskar! Johans leende är talande, personbästa på öring är ett faktum. Det är synd att ingen av oss har en våg med oss för att säkerställa vikten. Men bilderna talar för sig!








Ytterligare några regnbågar kommer upp och det osar inte av svordomar lika fullt. Blåsten tilltar och det fina höstvädret övergår i kraftiga vindbyar med mörka moln. Det är skönt att sätta sig i bilen igen för att åka hem till värmen i gården i Gagnef.Trötta och eftertänksamma avnjuter vi en jättegod kött och svamppaj som Johans mamma fryst in tidigare. Vinet smakar bra men det behöver nog inte förtydligas att det var tidig sänggång denna lördag.

Inga kommentarer: