onsdag 20 augusti 2008

Kräftfiske i augustinatten


Även i år fick jag ynnesten att via Sportfiskarna ta del av kräftfisket i Källtorpssjön vid Hellas i Nacka. Det var nog femte året i rad när jag börjar räkna baklänges... Vid sextiden inledde hela familjen fisket tillsammans med farmor, som har varit med förr. Man kan konstatera att inledningsvis så var de mest engagerade undertecknad och min mor men allt eftersom mörkret föll så blev Ivar mer och mer ihärdig med ficklampan och assistans med allt från betande av håvar med mört till att hjälpa farmor lossa kräftor från håven ned i hinkarna.
Det blev en fin kväll, ett lätt sommarregn for förbi och vore det inte för att fisket var trögt så var allt perfekt. Gott fika och sällskap.


Tidigare år har vi lyckats få full pott, 40 kräftor, på bara ett par timmar. I år var det trögt för samtliga tio fiskelag och vid halvtio var vi nöjda med 26 godkända kräftor (> 10 cm). Trots allt var det skola för Ivar dagen efter och de yngre samt Maria hade åkt hem tidigare. På fredag skall kräftorna njutas av fiskelaget, nu är de kokta och skall ligga i lagen och dra mmm








Inga kommentarer: