söndag 3 augusti 2008

Bland sommarens abborrar och gäddnate


Familjen tillbringade en vecka i Styrsjöbo, Leksand, tillsammans med Marias syskon och deras familjer. Från den stora stuga som alla bor i är det casting-avstånd till Styrsjön som det badas och fiskas flitigt i varje gång vi är där. Det är sommar, sol och massor av upptåg. Denna vecka kantades dessutom av en trettiogradig värmebölja så det badades som aldrig förr.
Barnens ögon fullkomligt gnistrar av lycka dygnet runt. Det är lätt att vara förälder när ens barn har så många kompisar och vi själva inte har några måsten förutom att utspisa näring ett par gånger per dag.


Fotboll spelades, taktiskt varvat med fysiskt och barnen är med på lika villkor. Jag minns med stolthet Albin som i sin backposition rensade svåra bollar över sidolinjen, Julias tappra rusningar och Ivars nedtagning i målområdet - felvänt men vänder i steget och avslutar i nättaket. Åh! (tår i ögat).


Men det här är ju en fiskeblogg... jo precis: Styrsjön hyser ett gott bestånd av abborre och gädda, inte i några ansenliga storlekar men i mängder. Från en roddbåt fiskades det med jiggar i allsköns färger men efter ett tag visade det sig att den flougula jiggen med fem grams huvud gjorde succé i nästan vartenda kast. Ivar är numer, på sitt åttonde år, riktigt vass med kastspöet och svingar det lätt och precis in bland vasstrån där fisken väntar. Albin är särdeles entusiastisk men lite avvaktande när det gäller att hålla i spö och veva. Kanske följer en val med på kroken in? Huh!


Jag säger det igen, jag är en stolt fiskefar som har en tålmodig och bitvis riktigt intresserad fiskefamilj. Kolla in stoltheten i Ivars ögon:
.

Inga kommentarer: