söndag 24 augusti 2008

Högt vatten i Örsundaån




Jag packade in delar av styrelsen för Nedre Rudans Ädelfiske och styrde bilen mot Vilstena denna söndag. Vi hade siktat in oss på fiske i Örsundaån och den sträcka som vår fiskleverantör Vilstena Fiskodling AB upplåter för privat fiske. Det är en fin sträcka inbäddad i lummig grönska där strömsträckan avslutas i en gammal damm med kvarnhjul. Peter som driver odlingen av ekologisk regnbåge och öring bidrog som guide i den mån han hann, fika bjöds det på och fiskodlarhistorier. Tyvärr har det regnat hårt de sista dagarna, Sala fick 65 mm regn i fredags, så ån steg och vattnet färgas därmed kraftigt. Fisket påverkas då sikten blir extremt dålig, trots vår oro så blev turen lyckad.


Under förmiddagen så lurar jag upp två bågar på en liten flicksländenymf i strl 12, trots det grumliga vattnet så tar de nymfen resolut och bjuder upp till kamp. Det är just flicksländenymfen som fungerar denna förmiddag. Vi låter merparten av fisken gå tillbaka. När solen som förgyller förmiddagen övergår i mer molnigt väder så har vi ett bra fiske för att vara i augusti. Vi lämnas Örsundaån nöjda.


Peter berättade att uppe i Gråda/Dalälven så var det 700 ton regnbåge som "rymde", det gör ungefär 200 tusen bågar på medelvikt tre kilo som är på drift i Dalälven med omnejd (!) En flytringsfiskare fick i juli 37 bågar på en tur... TFF är på väg dit i september.

Inga kommentarer: