söndag 25 januari 2009

Som gäst till Herr Ordförande...


... blev jag inbjuden till ett av hans särskilda klubbvatten.
Till sjön får medlemmarna ta med en gäst på varje fisketur. I sjön simmar regnbåge, öring och röding i exceptionella storlekar.
Denna söndagförmiddag duggar det och är ett par plusgrader varmt och det känns som en tur på vårens sista is. Sjön är oerhört fin där den ligger inbäddad i skogen och med sin oregelbundna karaktär lämnar den mycket öppet för fantasin. Kötiden är lång men efter dagens tur kommer jag definitivt att försöka bli uppsatt på väntlistan.


Herr Ordförande hade bara besökt sjön ett fåtal gånger innan så vårt fiskesätt präglades av upptäckarglädjen vilket alltid är spännande. Dagens facit blev totalt 6 landade fiskar plus ett par som behagade kliva av tidigare. 3 regnbågar, 2 öringar och 1 röding låter inte skämmas för sig. Naturligtvis var det Herr Ordförande som visade var skåpet skulle stå med dubbelt så många landade fiskar som undertecknad. Storleken på fiskarna var inte lika exceptionell som när Herr Ordförande besökte sjön någon vecka tidigare med Juha, då låg vikterna på upp till 3 kg!









Nedan: Herr Ordförande drillar, som vanligt, frenetiskt. Det saliga leendet framkallas allt som oftast av tiometersrusningar.




4 kommentarer:

Anonym sa...

Kul läsning, som alltid.
Hur många bågar har han tagit i sitt liv den där mannen? Läste på din andra blogg att du trodde att det var över tusen!?

Hehe såg vilken sjö det var när jag klickade på bilderna, misslyckad maskning...

Gädda på söndag?

Jonas sa...

Mannen han har tagit ruskit många, vad är det man säger... att man slutar räkna efter 500...

Kan inte söndag, vi har pimpelträff på Nedre Rudan då. Hörde att du tagit två över tio hittills, grattis! Kanske kan haka en annan gång?

Anonym sa...

Oj, hur många bågar jag tagit det är en bra fråga. Förde fiskedagbok för ca tio år sen. Tog över 500 det året! Fiskar dock inte alls lika mycket rengbåge längre men det blir några styckna per år. Ytterliggre 12 kan läggas till räkningen efter morgonens fiskepass i rudan.

Anonym sa...

OK Herr Ordf, ligger i lä dårå :-)
kanske tittar förbi på söndag för att få en lektion.

Jonas: ja den på 12,1 satt fint, i en vik som jag jobbat länge på. Såg du kortet? buken var feeeet