lördag 26 mars 2011

Flugornas herre: Ismopuppan

Sitter nöjd med en arsenal av fisklurare av klass, tack vare kompisen Mats så har jag lyckats komma över 20 stycken riktiga Ismopuppor!

Uppradad, flugornas herre, ett vapen som alltid bör vara med i flugasken oavsett jakten på harr, öring, röding eller regnbåge.
Flugan är en oslagbar nattsländeimitation, att Ismopuppan har låtit tala om sig som en riktigt bra harrfluga det är inget som någon överhuvudtaget ifrågasätter. Upphovsman är Ismo Hyvärinen från Kiruna men hans fluga fungerar dessutom ypperligt för det frekventa regnbågsfiske som jag bedriver i Stockholmstrakten. Min vän Niklas har formligen tömt hak som Norrbyströmmen och sjöar runt Dalarö med flugan. När jag inte haft med mig flugan har jag stått mig slätt, ingen skön känsla. Rätt "bunden" är den oerhört fisklig och utklassar all som oftast andra mönster i askarna.

Min erfarenhet är att den fiskar lika bra fridriftande i strömmar som sakta hemdragen i sjöar, balsakroppen gör att den flyter helt rätt i ytfilmen och benen triggar helt klart till hugg. Sen tycker jag att det är bäst att dröja lite med krokningen, det är en liten träbit med nylonben som ska in i munnen och det gör det trickigt för mindre fiskmunnar.

Nu sitter jag här och väntar, prylarna är klara... n ä r   g å r   i s e n   egentligen?

Ismopuppan; bindbeskrivning av Ismo själv

3 kommentarer:

linkan sa...

"puppae" heter det i de gamla böckerna - finfina grejor det där, har limmat såna själv men har svårt att få dem hållfasta de brukar hålla för en eller två fiskar :-(

han som ser och hör allt sa...

i s e n g å r s n a r t !

Niklas sa...

Ismopopporna är grymma. Dessutom är mina hur hållbara som helst. Har några som är ett par år gamla och fångat massa fiskar som fortfarande ser nya ut.

Jävligt massa jobb att göra de dock så har börjat köra med en flytande foampuppa som är roligare att binda.

över 15 grader utlovas i helgen =)