lördag 5 november 2011

B3-fiskets grova havsöringar

En kort tur till då... flugan sitter som den ska i änden på tafsen, en arla morgonstund och den lilla flugan är oemotståndlig för grov fisk i stan... 4800 gram spänner spöet och morgonen kommer igång ordentligt. Orvissexan får slita ordentligt, den nya "havsöringsutrustningen" Ensam i en vaknande stad med en kamp som är utöver det vanliga. Vilka havsöringar!
4800 gram lekfärgad havsöring
Den lilla flugan, bunden på Ownerkrok sitter stabilt i käken. Snart ska jag ut i skärgården för att jaga de blanka men de korta cityturerna är inte att förakta.

"Fish don´t get caught by tackle. They get caught  by fishermen" Dermot Vilson: The Essence of Fly Fishing. 1976.

Rulltvätt och lintvätt är oligatoriskt efter stöt och blöt i cityvatten.

4 kommentarer:

Mats sa...

Inge avis! ;-)

Karki sa...

Fint Jonas. Grov öring går inte och värdesätta i blankt eller brunt ska gudarna veta. Själv harvar jag på i en skärgård som inte riktigt har vaknat än. Men det kommer. Dagarna är fina i alla fall.
/ John

Jonas sa...

Tjena John! ja stor öring är kul, såg att du kampat med Mr Jändel - kul tur och visst är han en skön berättare. Alltså denna höst... fortfarande runt 8-10 grader i vattnet, håll ut!

Karki sa...

Yes. Vi var ute en sväng och nötte :). Jo han kan sin sak.

Jo precis. Är ju sommartemp i vattnet fortfarande. Men snart så.

Såg din kommentar på mitt senaste inlägg. Hållt på och mixtra med kommentarsgrejen ett tag. Förut gick det inte att kommentera alls. Men kör vidare. Snart har det löst sig.
/ John