lördag 20 november 2010

Novemberkuling och fisk i båten

Tog en tur med bankkollegan Oscar, siktet var inställt på havsöring i kustbandet. Någon grad varmt i luften, mellan fyra och fem grader i vattnet och vindar på upp till tio sekundmeter - en härligt salt nordost skrämde inte den ärrade hauki-jägaren Oscar som log som en sol emot mig när han svängde förbi med båt och allt.

Vi drog ut åt kända trakter och var tvungen att ankra upp på hotspotsen för att göra de fem obligatoriska kustjägarkasten på varje ställe, nåja det gick långsammare idag och var inte lika hetsigt vilket faktiskt var skönt. Kaffet smakar utmärkt i de få pauserna och vi är starka, det bara känns att det är något på gång...

Oscars tvåkommaetta, "fram med håven!" ordern kom direkt efter krokning
I ett av de famösa sunden så har vi en liten följare, minisprallis som tar en tur både efter Oscar epoxisked och min Vicke men vägrar bita. Mer blir det inte där.
Det går någon stund, att befinna sig på hypnotiska vattenmassor gör att tiden nästan står still. Nästa ställe, jag beskriver var vi ska kasta och samtidigt akta oss för arga mannen som äger sjötomten innanför.
Arga mannen verkar snäll och plötsligt tjuter det i Oscars fiolsträng till flätlina, fisken bryter ytan och Oscar vrålar "Fram med håven!!!" Det är premiär för honom och vi ser att det är en havsöring när den exploderar i ytan. En grann besa som väger in på 2.1 kg, efter fotografering får hon simma tillbaka och blänka på sig.

Det är en nöjd skeppare idag och det gäller undertecknad med. Fisk i båten!

4 kommentarer:

Nynäs sa...

Skön leverans!

Anonym sa...

"Fisk i båten!" hehe vem citerade du där :-)

/Peter

Jonas sa...

Jomen guess who Peter, skön story det där - drog den igen hauki-veteranen

annan kollega sa...

Japp