lördag 18 december 2010

Julkort från Jurassic Rudan


Patrik regerar, isfiskad sexkommaetta från Nedre Rudan. Hatten av!
Borde skriva en rad eller två om lätta, hemmabyggda tvåfotsspön med små haspelrullar. Mormyskor, microbalansare och den perfekta riggen för att fullkomligt ta hem allt fiske efter regnbåge på is men... nä hatten av helt enkelt, har man kompisar som åker och fiskar under snöiga och blåsiga förhållanden så vet de alltid vad de gör. Patrik är därför en sån självklar innehavare av isfiskerekordet på Nedre Rudan. Timmarna nedlagda är betalda flera gånger om. God Jul helt enkelt!

5 kommentarer:

Nynäs sa...

Det där är fett! hade det på gång igår efter lågtrycket i fredags, barometern skulle stiga och det var min granne som sa det: kolla på småfåglarna - när de äter av talgbollarna så är trycket lättare och då äter fisken med. Så sa han och visst han drog två blanköringar igår i skärgården... Spelar alltså ingen roll med snö och blåst, sånt som håller en annan hemma och fikar istället.
Grymma bågar ni har i sjön måste sägas, simmar det nån niokilos där med va?

Jonas sa...

Du är en sann sportfiskare med dina teorier men det stämmer säkert, stigande lufttryck är alltid bra. Ska ha jågel-teorin i skallen nästa gång det beger sig. Idag är det inga småfåglar som äter runt min stuga.
Minns fortfarande med rysningar när vi satt och stämde av fångade storöringar i Strömmen och matchade det mot månens faser... sambandet var klockrent.

Stef sa...

Alltid lika kul med rapporter om feta bågar från eran sjö, ni har verkligen lyckats sätta den på kartan. Tomas och Jonas kommer väl ihåg när vi satt och backloggade månfaser mot storöringsrapporter i Strömmen det var en cool kväll, lite som forskare som kommer på nåt stort. Nu ska det till det läggas fågellivet knorr knorr...

hagström sa...

den var fet det var den, kul att se. fiskesuget blir större och större

Jonas sa...

ja suget är stort att besöka sjön men kylan är inte god mot oss, tänkte klämma in några pass runt juletider som denna men dagens -12 i Enskede säger väl en del om förutsättningarna.
Kul att forska och hitta samband, slutar vä med de tre heliga: barometer, månfas och fågelskådning.
Yes Nynäs finns några RIKTIGT STORA i sjön...
Nu tillbaka till jobbet